5+1 téma, amit mindenképp beszélj át a partnereddel az első szexuális együttlét előtt!

Hallottál már arról…

⭐ hogy az a bizonyos „szűzhártya”, ami az első alkalommal „átszakad”, és aminek átszakadásával a lányok állítólag elveszítenek valamit (a “szüzességüket”), valójában nem egy merev valami, hanem egy vékony és rugalmas hártya?

⭐hogy amikor a lánynak fájdalmat okoz a behatolás, az azért van, mert a fiú nem gondoskodott arról, hogy a lány ellazuljon, biztonságban érezze magát és benedvesedjen a hüvelye?

⭐hogy a csikló izgatása nélkül a legtöbb lánynak nem lesz orgazmusa?

⭐hogy nem csak az a szex, amikor a fiú behatol a lány vaginájába?

⭐hogy a szexnek nem akkor kell vége legyen, amikor a fiú elélvez (előbb is vége lehet, és tovább is tarthat)?

⭐hogy egy lánynak sokkal kellemetlenebb teherbe esni, mint a fiúnak felhúzni egy óvszert? Hogy a fogamzásgátlás nem csak a lányé, hanem közös felelősség?

⭐hogy a szexnek nincs meghatározott forgatókönyve, amit követni kell? Ehelyett folyamatosan figyeljétek és beszéljetek arról, hogy kinek mi okoz örömet és mi nem.

Ezt a szöveget egy olyan kérdőívből írom, ami két hónapig járta az internetet, és több mint 450-en töltötték ki. Ebben a kérdőívben rákérdeztem, hogy az első szexuális élményükkel kapcsolatban mi miatt izgulnak az emberek a legjobban, és mi az, amit jó lett volna tudni az első alkalom előtt azoknak, akik már túl vannak rajta.

  1. Hogyan védekezzetek? Kicsit elcsépeltnek tűnhet a téma, de rengetegen írták, mert nagyon fontos, hogy tudatosan védekezzetek már az első alkalom előtt is. Van egy olyan tévhit, hogy az első alkalom közben nem eshetsz teherbe. EZ NEM IGAZ! A legbiztonságosabb védekezési módszer az óvszer. A megszakításos közösülés pedig egyáltalán nem biztonságos!

2. Ne izguljatok a teljesítményetek miatt! A fiúk és a lányok is azt írták a leggyakrabban, hogy attól félnek, hogy bénák lesznek. Ugyan a pornó szerint a szexnek pontos forgatókönyve van és bevett „fogásokat” kell tudni pontosan utánozni, ez szerencsére egyáltalán nem igaz. Sőt! A pornó tele van a lányok számára fájdalmas, veszélyes és erőszakos aktussal! A szex nem teljesítmény, hanem egy élvezetes időtöltés, amit közösen alakítotok. Ha ezt a témát jól átbeszélitek, akkor valószínűleg mind a kettőtöknek sikerül kicsit megnyugodni, ami kapcsolódik a következő ponthoz…

3. Lányoknál ahhoz, hogy „Fájni fog”; a fiúknál ahhoz, hogy „Fájdalmat fogok okozni”. Ennek a félelemnek van alapja, de az semmiképp sem igaz, hogy nem lehet elkerülni. Ugyanis, ha a lány fel van izgulva, a hüvelye nedves, és a fiú gyengéden hatol be, nem durván beront akkor, általában nem fáj az első alkalom, és a vérzést is el lehet kerülni. Szóval, ha a fiú figyel a partnerére, és nem csak a saját péniszére, akkor nem fog fájni a lánynak. Ha fáj, akkor pedig semmiképp nem kell a lánynak kibírnia, inkább folytassátok a csókolózást, egymás simogatását, de azt is lehet, hogy majd próbálkoztok máskor. Behatolás nélkül is lehet egymásnak orgazmust okozni.

4. Hogy mikor történjen? Tudom, minden filmben azt látjuk, hogy a pár egyszer csak olyan helyzetbe kerül, hogy minden beszélgetés nélkül egymásnak esnek. A való életben azonban érdemes kitalálni előre, mikor, hogyan és hol történik meg az első szexuális együttlét. Plusz a bizalomhoz, a másikra való koncentráláshoz is jó, ha teljesen biztonságban érzitek magatokat a környezetben, és például nem kell azon izgulnotok, hogy valaki rátok nyit vagy meglát.

5. Lehet nemet mondani! Ez egy szerelmi kapcsolatban olyan egyértelműnek tűnik, de sok esetben sajnos nem az. Ezért érdemes megbeszélnetek, hogy mind a ketten bátran mondhattok nemet az aktus előtt és közben, ha olyat csinál veled a másik, ami nem esik jól, undorít, ijesztő vagy fáj és azt, hogy nem csak az első alkalom előtt mondhatsz nemet. Soha nem kell belemenned egy olyan aktusba, amit nem akarsz! SOHA!!!

Grafika: Julie Winegard

+1. Beszélj a pároddal bármiről, amitől csak tartasz, vagy amiről csak akarsz. Minél inkább megismeritek egymást lelkileg, annál könnyebben megismeritek egymást testileg is.

A szerzőről Lássuk mindet!

Pengőtallér

Pengőtallér vagyok, 18 éves és még gimnáziumba járok. Szülésznő szeretnék lenni, és most érettségizem. Nagyon sokat foglalkozom gyerekekkel, 0-15 éves korosztályban.
A ‘Turn me on’–képzésre egy iskolai projekt miatt jelentkeztem. Számomra nagyon fontos, hogy beszéljünk a szexről, hiszen ez mindennek az alapja! A szexszel kapcsolatban a szeretet, az önbizalom és az ezekből következő témák foglalkoztatnak leginkább.

Megmondanám

Az email címedet nem hozzuk nyilvánosságra. A kötelező mezőket megjelöltük*